PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.

pita savijača sa koprivom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 300 g sveže koprive
  • 200 g sitnog sira
  • 1 veće jaje
  • 3 kašike kisele pavlake
  • so
  • biber po ukusu
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mineralne vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Zamrznutu koprivu dobro ocedite. U jednoj posudi pomešajte koprivu, sir, jaje, pavlaku, so i biber. Koru premažite mešavinom ulja i mineralne vode. Stavite deo fila na kraj kore pa polako urolajte. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim ih prelijte ostatkom ulja i vode. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na kraju je pokrijte krpom i ostavite 10 ak minuta da omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading