PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a pojedu brzo.

samosa pitice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g krompira
  • 1 struk praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 150 g graška
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • biber 
  • 1/2 kašičice karija
  • ulje 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite, operite i isecite na sitnije kocke.Iseckajte sitno praziluk i beli luk pa prodinstajte nekoliko minuta na malo ulja. Dodajte kockice krompira i malo vode i dinstajte dok krompir ne bude upola skuvan.Umešajte kari i grašak, pa pobiberite, posolite i dinstajte dok sve ne omekša. Zatim dodajte rendani kačkavalj i nadev dobro promešajte.Presavijte koru za pitu na 3 dela. Stavite nadev na dno pa koru presavijte u trougliće. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pecite samosu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading