PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 400 g krompira
- 1 struk praziluka
- 3 čena belog luka
- 150 g graška
- 100 g kačkavalja
- so
- biber
- 1/2 kašičice karija
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite, operite i isecite na sitnije kocke.Iseckajte sitno praziluk i beli luk pa prodinstajte nekoliko minuta na malo ulja. Dodajte kockice krompira i malo vode i dinstajte dok krompir ne bude upola skuvan.Umešajte kari i grašak, pa pobiberite, posolite i dinstajte dok sve ne omekša. Zatim dodajte rendani kačkavalj i nadev dobro promešajte.Presavijte koru za pitu na 3 dela. Stavite nadev na dno pa koru presavijte u trougliće. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pecite samosu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
PARADAJZ PITA Baš ovako je prave na Sardiniji, a jedan sastojak pravi ogromnu razliku u ukusu
Ova pita se obavezno pravi sa zrelim paradajzom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)