SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g krompira
- 2 glavice crnog luka ili 1 praziluk
- 3 čena belog luka
- 150 g graška
- kari
- đumbir
- biber
- so
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir oljuštite, operite i iseckajte na kockice. Onda očistite crni i beli luk, pa ga sitno iseckajte. U dublji tiganj sipajte malo ulja, pa stavite luk i dinstajte par minuta. Dodajte sečen krompir, kari i malo vode. Dinstajte dok krompir ne bude pola skuvan, pa dodajte grašak i đumbir. Posolite i pobiberite i dinstajte dok ne postane mekano. Presavijte kore na tri dela, da dobijete malo širu traku. Stavite nadev na dno, pa presavijte u trouglove, dok sve ne utrošite. Poređajte trougliće u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih poprskajte uljem. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)