GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.

italijanski gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g goveđeg mesa
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 400 ml goveđeg bujona
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje 

Priprema:

Goveđe meso sečeno na kockice propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Onda izvadite meso i stavite sa strane. Propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Umešajte beli luk i crvenu papriku, pa pržite još nekoliko minuta, sve dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz pire i papriku u prahu i dobro promešajte sa povrćem. Zatim vratite meso u šerpu, pa sipajte goveđi bujon, lovorov list, so i biber. Dobro promešajte pa poklopite i kuvajte gulaš na tihoj vatri oko 1.5 do 2 sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading