SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite topao uz testeninu.

svinjski gulaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 4-5 glavica crnog luka
  • 1 kašika svinjske masti
  • 2 čena belog luka
  • so, biber i vegeta po ukusu
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1-2 kašike brašna
  • 4 dl soka od paradajza
  • ljuta papričica i lovorov list po želji

Priprema:

Zagrejte svinjsku mast na tihoj vatri. Onda dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte meso seckano na kockice i nastavite da dinstate dok meso blago ne porumeni.Prelijte vodom luk i meso, da ga pokrije, pa ostavite da se polako krčka na tihoj vatri.Dolijte još vode po potrebi. Začinite pa dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.Brašnom pospite meso, promešajte, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Sipajte sok od paradajza, list lovora i pola ljute papričice po želji. Ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading