SVINJSKI GULAŠ OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Jelo koje će cela porodica obožavati
Najbolje služite topao uz testeninu.
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema:
Zagrejte svinjsku mast na tihoj vatri. Onda dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte meso seckano na kockice i nastavite da dinstate dok meso blago ne porumeni.Prelijte vodom luk i meso, da ga pokrije, pa ostavite da se polako krčka na tihoj vatri.Dolijte još vode po potrebi. Začinite pa dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.Brašnom pospite meso, promešajte, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Sipajte sok od paradajza, list lovora i pola ljute papričice po želji. Ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Možda vas zanima:
GULAŠ S KESTENJEM ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svakim zalogajem tera vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
GOVEĐI GULAŠ KAO IZ RESTORANA Meso će biti mekano i sočno, a ne žilavo
Ukusno i zasitno jelo, za ručak koji se pamti.
GURMANSKI GULAŠ SA NJOKAMA Jelo na kašiku koje osvaja od prvog zalogaja
Gulaš služite uz njoke.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)