OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
Potrebno je:
- 6 velikih rog paprika
- 900 g mlevenog mesa mešanog
- 225 g pirinča dugog zrna
- 2 srednje glavice luka
- 3 šargarepe
- 1 srednji krumpir
- so
- biber
- ulje
- začinska paprika
Za sos:
- 2 paradajza
- maslac
- 1 kašika brašna
- oko 300 do 400 ml vode
- začinska paprika
- so
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk na maslinovom ulju. Onda dodajte sitno seckanu šargarepu, so i biber, pa pržite još 5 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Zatim umešajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta. Isecite krug oko peteljke pa kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku pripremljenim filom. Zatvorite tankom kriškom krompira. Poređajte paprike u pleh obložen pek papirom. Propržite paradajz pa dodajte papriku i brašno i pržite još malo. Vodom prelijte paprike. Pecite paprike sat vremena na umerenoj temperaturi.Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike. Pecite paprike u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)