OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 velikih rog paprika
  • 900 g mlevenog mesa mešanog
  • 225 g pirinča dugog zrna
  • 2 srednje glavice luka 
  • 3 šargarepe
  • 1 srednji krumpir
  • so
  • biber
  • ulje
  • začinska paprika

Za sos:

  • 2 paradajza
  • maslac
  • 1 kašika brašna
  • oko 300 do 400 ml vode
  • začinska paprika
  • so

Priprema: 

Propržite sitno seckan crni luk na maslinovom ulju. Onda dodajte sitno seckanu šargarepu, so i biber, pa pržite još 5 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. Zatim umešajte pirinač, so, biber i papriku pa dinstaje još desetak minuta. Isecite krug oko peteljke pa kroz taj otvor izvadite semenke i napunite papriku pripremljenim filom. Zatvorite tankom kriškom krompira. Poređajte paprike u pleh obložen pek papirom. Propržite paradajz pa dodajte papriku i brašno i pržite još malo. Vodom prelijte paprike. Pecite paprike sat vremena na umerenoj temperaturi.Paprike posložite u dublji sud za pečenje, tako da stoje komotno i da ima malo razmaka između njih. Kad na maslacu prepržite paradajz, dodajte mu papriku i brašno i so pa pržite još malo, a zatim dodajte vodu i time prelijte paprike. Pecite paprike u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading