PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 8 velikih paprika
- 1 kg krompira
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber, crvena paprika
- ulje
Priprema:
Izdubite paprike i operite ih. Oljuštite krompir i izrendajte ga na krupno rende. Iseckajte luk i beli luk sitno i propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte izrendani krompir, so, biber i crvenu papriku, pa propržite dok krompir ne omekša. Napunite paprike smesom i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Prelijte pavlakom za kuvanje. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta. Skinite foliju i pecite još 10-15 minuta da se zapeče.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)