ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 150 g putera
  • 100 g čokolade
  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna (tip 1050)
  • 1 kašičica cimeta
  • 20 g kakaoa
  • 80 g seckanih oraha
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za punjenje:

  • 200 g džema od kajsija

Za glazuru:

  • 100 ml slatke pavlake 
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite sa čokoladom na pari pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte smesu sa čokoladom pa promešajte da se sjedini. Dodajte brašno, cimet, kakao, sodu bikarbonu i seckane orahe, pa špatulom polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Presecite prohlađenu tortu na 2 dela pa premažite džemom od kajsije. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa skinite sa vatre. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete glazuru. Njome premažite tortu pa ostavite da se stegne.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading