ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj sa džemom i orasima koji pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i jednostavna, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
Za testo:
- 150 g putera
- 100 g čokolade
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 120 g brašna (tip 1050)
- 1 kašičica cimeta
- 20 g kakaoa
- 80 g seckanih oraha
- 2 kašičice sode bikarbone
Za punjenje:
- 200 g džema od kajsija
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter otopite sa čokoladom na pari pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte smesu sa čokoladom pa promešajte da se sjedini. Dodajte brašno, cimet, kakao, sodu bikarbonu i seckane orahe, pa špatulom polako promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Presecite prohlađenu tortu na 2 dela pa premažite džemom od kajsije. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa skinite sa vatre. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete glazuru. Njome premažite tortu pa ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)