AMBASADOR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Prepuna oraha i čokolade, polovina nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Bogatog ukusa koji se pamti.

ambasador torta
Printscreen

Potrebno je:

Kore x2:

  • 10 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 žumanca
  • 200 g seckanih oraha
  • 2 kašike brašna

Fil I i II:

  • 16 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 375 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g crne čokolade
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g mlevenih lešnika

Glazura:

  • 150 g crne čokolade
  • 4 kašike ulja
  • Okolo šlag krem od čokolade

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte orahe i brašno i špatulom dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ispecite 2 ovakve kore pa ih presecite da dobijete 4. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa stavite u veću šerpu sa 2 cm vode i kuvajte oko 20 minuta. Čokoladu otopite na pari pa sameljite orahe i lešnike. Umutite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte krem od žumanaca i sve umutite. Podelite dobijeni krem na 2 dela, pa jednom dodajte 100 g mlevenih oraha, a u drugom otopljenu čokoladu i lešnike. Filujte tortu redosledom kora tamni fil kora fil. Premažite celu tortu svetlim filom. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Glazurom prelijte tortu.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading