AMBASADOR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Prepuna oraha i čokolade, polovina nestane dok trepnete
Bogatog ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
Kore x2:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 žumanca
- 200 g seckanih oraha
- 2 kašike brašna
Fil I i II:
- 16 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 375 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenih lešnika
Glazura:
- 150 g crne čokolade
- 4 kašike ulja
- Okolo šlag krem od čokolade
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte orahe i brašno i špatulom dobro promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ispecite 2 ovakve kore pa ih presecite da dobijete 4. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa stavite u veću šerpu sa 2 cm vode i kuvajte oko 20 minuta. Čokoladu otopite na pari pa sameljite orahe i lešnike. Umutite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte krem od žumanaca i sve umutite. Podelite dobijeni krem na 2 dela, pa jednom dodajte 100 g mlevenih oraha, a u drugom otopljenu čokoladu i lešnike. Filujte tortu redosledom kora tamni fil kora fil. Premažite celu tortu svetlim filom. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Glazurom prelijte tortu.
Možda vas zanima:
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
STARINSKA GRILIJAŠ TORTA Sa tri kore i prepuna bogatog fila, i dupla mera će biti malo
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, a nema ko je ne voli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)