BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

letnja sarma
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kupusa
  • 500 g mlevenog mesa po želji
  • 300 g suvih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 1 kašika mlevene paprike

Priprema:

Kupus odvojte na listove, pa kratko prokuvajte u slanoj vodi. Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading