POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
Potrebno je:
- 1 kg kiselog kupusa
- 5 glavica crnog luka
- 200 g integralnog pirinča
- 1 kašika začinske paprike
- 100 g mlevenih oraha
- šaka suvih šljiva
- ulje
- brašno
- so
- biber
Priprema:
Na malo vode prodinstajte seckani crni luk pa dodajte seckane orahe i suve šljive, očišćen pirinač, so i biber.Filujte sarme pripremljenom smesom pa ih naređajte u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Krčkajte bar tri sata na laganoj vatri. Nakon što se kupus skuva, propržite 2 kašike brašna na 2 kašike ulja pa dodajte mlevenu začinsku papriku i šoljicu vode. Prelijte preko sarme pa pustite da se krčka još 30 minuta.
Možda vas zanima:
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
Ukus je neprikosnoven!
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)