SVINJSKI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata
- 3 luka
- 2 šargarepe
- 1 struk celera
- 2 zelene paprike
- 100 ml tamnog piva
- 1 kašika koncentrata od pasiranog paradajza
- 1 lovorov list
- 1/2 kašike mlevene paprike
- 2 struka timijana
- 1 vezica peršuna
- 80 ml ulja
- so i crni biber, po ukusu
- brašno, za posipanje
Priprema:
Svinjski vrat isecite na kocke, pa pobiberite i posolite. Onda pospite brašnom i dobro uvaljajte.Polovinu ulja zagrejte u šerpi. Meso zapecite u dve ture dok ne dobije finu smedju boju i karmelizuje se. Onda ga izvadite i ostavite sa strane. Luk narežite na polumesece, a šargarepe na kockice, kao i celer i paprike. Preostalo ulje zagrejte u istoj šerpi pa dinstajte povrće. Zatim dodajte pasirani paradajz pa krčkajte. Nalijte pivo, pa lovorov list, dimljenu papriku i strukove timijana. Na kraju meso vratite u šerpu pa prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte seckani peršun. Ostavite da se paprikaš krčka oko sat vremena na blagoj temperaturi.
Možda vas zanima:
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
GULAŠ S KESTENJEM ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svakim zalogajem tera vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)