TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.

tiramisu mafini
Printscreen

Potrebno je:

  • 75 g mekog putera
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer po ukusu
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta (sobne temperature)
  • 120 g pavlake (sobne temperature)
  • 120 g vrele vode + 1 kašika instant kafe (pomešano i ohlađeno)
  • 210 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone

Krem:

  • 300 g slatke pavlake
  • 200 g maskarponea ili krem sira
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni.U jednoj posudi umutite puter penasto sa šećerima i prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte jaja pa pavlaku. Zasebno pomešajte vrelu vodu sa instant kafom, pa dodajte u smesu. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa lagano dodajte u testo. Testo sipajte u kalupe za mafine obložene pek papirom.Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Umutite pavlaku sa šećerom pa polako dodajte maskarpone. Prohlađene mafine dekorišite kremom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading