TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 75 g mekog putera
- 200 g šećera
- vanilin šećer po ukusu
- prstohvat soli
- 2 jajeta (sobne temperature)
- 120 g pavlake (sobne temperature)
- 120 g vrele vode + 1 kašika instant kafe (pomešano i ohlađeno)
- 210 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
Krem:
- 300 g slatke pavlake
- 200 g maskarponea ili krem sira
- 1 kašika šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni.U jednoj posudi umutite puter penasto sa šećerima i prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte jaja pa pavlaku. Zasebno pomešajte vrelu vodu sa instant kafom, pa dodajte u smesu. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa lagano dodajte u testo. Testo sipajte u kalupe za mafine obložene pek papirom.Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Umutite pavlaku sa šećerom pa polako dodajte maskarpone. Prohlađene mafine dekorišite kremom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)