DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom
Služite tople uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 360 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 16 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 275 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa mlakom vodom i šećerom. Promešajte dobro pa ostavite 15 minuta da se aktivira. Pola brašna dodajte u smesu sa kvascem i umutite. Onda dodajte ostatak brašna i so, pa sve vreme mutite. Zatim testo umesite rukama. Posudu sa testom prekrijte providnom folijom pa ostavite 20 minuta da odstoji. Podelite testo na 4 lopte na pobrašnjenoj radnoj površini. Brašnom pospite svaku loptu pa svaku pokrijte providnom folijom. Onda ostavite još 20 minuta. Lopte razvucite u lepinje pa ih opet pospite brašnom. Stavite preko svake providnu foliju i ostavite 15 minuta da odstoji. Lepinje stavite u pleh obložen pek papirom pa ih nožem narežite uzduž i popreko. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni. Onda lepinje izvadite iz rerne i poprskajte vodom. Pokrijte krpom i pustite da odstoje 15 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji
Samo dodajte prilog po želji.
VRUĆE LEPINJE SA KAJMAKOM Pravi raj za nepca, ukućani će ih razgrabiti
Služite tople uz prilog po želji.
POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.
LEPINJE SA KAČKAVALJEM Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)