DOMAĆE LEPINJE Savršene uz kajmak i ćevape, osvajaju i mirisom i ukusom

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Služite tople uz prilog po želji.

lepinje
Printscreen

Potrebno je:

  • 360 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 16 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 275 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa mlakom vodom i šećerom. Promešajte dobro pa ostavite 15 minuta da se aktivira. Pola brašna dodajte u smesu sa kvascem i umutite. Onda dodajte ostatak brašna i so, pa sve vreme mutite. Zatim testo umesite rukama. Posudu sa testom prekrijte providnom folijom pa ostavite 20 minuta da odstoji. Podelite testo na 4 lopte na pobrašnjenoj radnoj površini. Brašnom pospite svaku loptu pa svaku pokrijte providnom folijom. Onda ostavite još 20 minuta. Lopte razvucite u lepinje pa ih opet pospite brašnom. Stavite preko svake providnu foliju i ostavite 15 minuta da odstoji. Lepinje stavite u pleh obložen pek papirom pa ih nožem narežite uzduž i popreko. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni. Onda lepinje izvadite iz rerne i poprskajte vodom. Pokrijte krpom i pustite da odstoje 15 minuta.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading