DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Uživaćete u svakom zalogaju.

lepinje
Printscreen

Potrebno je:

  • 360 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 16 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 275 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi pa ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte pola brašna u smesu s kvascem i umutite. Onda dodajte drugu polovinu brašna i so i mutite.Sipajte ulje pa rukama zamesite testo. Pokrijte testo providnom folijom i pustite da odstoji 20 minuta, da naraste. Nadošlo testo podelite na 4 lopte. Brašnom pospite svaku loptu pa pokrijte providnom folijom. Opet ostavite da odstoji 20 minuta. Lopte razvucite u lepinje pa opet pospite brašnom. Preko stavite providnu foliju i pustite da odstoji 15 minuta. Poređajte lepinje u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni. Nakon toga ih izvadite iz rerne i poprskajte vodom. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da omekšaju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading