DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
Potrebno je:
- 360 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 16 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 275 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi pa ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte pola brašna u smesu s kvascem i umutite. Onda dodajte drugu polovinu brašna i so i mutite.Sipajte ulje pa rukama zamesite testo. Pokrijte testo providnom folijom i pustite da odstoji 20 minuta, da naraste. Nadošlo testo podelite na 4 lopte. Brašnom pospite svaku loptu pa pokrijte providnom folijom. Opet ostavite da odstoji 20 minuta. Lopte razvucite u lepinje pa opet pospite brašnom. Preko stavite providnu foliju i pustite da odstoji 15 minuta. Poređajte lepinje u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 275 stepeni. Nakon toga ih izvadite iz rerne i poprskajte vodom. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da omekšaju.
Možda vas zanima:
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)