POSNA TORTA BELI ANĐEO Nema paljenja rerne, a ukusom budi sva čula

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

torta beli anđeo
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu (posno)

Za prvi fil:

  • 1 l sojinog mleka (ili nekog drugog posnog)
  • 15 kašika šećera
  • 5 kesica pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 100 g posne bele čokolade

Za drugi fil:

  • 400 g posnog šlaga

Za glazuru:

  • 400 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Stavite sojino mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite margarin sobne temperature i posnu belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari, ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji i posni šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom biljnom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading