BELA TORTA SA VIŠNJAMA BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, a prepuna bogatog krema.
Potrebno je:
- 8 belanca
- 400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
- 8 žumanca
- 200 g šećera u prahu
- 300 g keksa
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
- 150 ml mleka
- 500 g višanja
- 400 ml vode
- 8 kašika šećera
- 8 kašika gustina
- 100 g čokolade
- 100 g šećernih perli
- 200 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Polako dodajte šećer, uz neprestano mućenje.Onda dodajte sirće i mikserom umutite.Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pete kore 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Izvadite koru i prevrnite je na plato koga ste posuli šećerom, pa pustite da se prohladi.Operite višnje pa ih očistite od koštica. Zatim ih sameljite u blenderu..Sipajte u šerpicu pa dodajte 200 ml vode i šećer i kuvajte na tihoj vatri 10-ak minuta.Pomešajte gustin sa ostatkom vode ustin pomešajte sa ostatkom vode, pa zakuvajte sa višnjama. Ostavite da vri 3 minuta pa skinite sa ringle. Zatim ostavite da se hladi, uz povremeno mešanje. U jednoj posudi umutite penasto žumanca sa šećerom, pa kuvajte 5 minuta na laganoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa vatre i ohladite. Penasto umutite margarin pa mu dodajte kuvan fil sa žumancima. Sjedinite dobro mikserom u gladak krem. Onda dodajte mleveni keks ,mleko,otopljenu čokoladu i sve zajedno umutite. Presecite koru na pola po dužini.Preko nanesite pola fila sa višnjama pa polovinu fila sa čokokoladom,pa kora,fil sa višnjom pa fil sa čokoladom. Zasebno umutite šlag sa mlekom pa njime premažite celu tortu. Dekorišite šećernim perlama.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Vole je svi od 7 do 107 godina
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKO VIŠNJA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremasto savršenstvo bez mane
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BAKINA TORTA SA JABUKAMA SAVRŠENA ZA JESEN Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)