ŠPANSKA PITA MAFINI Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko su slasni
Od navedene količine dobićete 12 mafina.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 1 čaša (od jogurta) pšeničnog brašna
- 1 čaša projinog (kukuruznog) brašna
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 prašak za pecivo
- 100-200 g sitnog sira (po ukusu)
- 20-30 g rendane šunke ili neke druge salame koju volite
- 3-4 seckana kisela krastavčića
- so
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte projino brašno, pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo, jogurt i ulje. Izmešajte dobro da se smesa sjedini.Onda dodajte sir, šunku, kisele krastavčiće. Zatim začinite po ukusu. Kutlačom sipajte smesu u kalup za mafine obložen pek papirom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)