MAFINI SA SIROM I JOGURTOM Brzi i slasni, i dupla mera će biti malo
Zasitni i preukusni, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 veća ili 3 manja jajeta
- 200 ml jogurta
- ¾ šolje sitnog sira, ili mladog sira
- 60 ml ulja
- 1 šolja brašna
- ½ šolje pšeničnog griza
- ½ kašičice praška za pecivo
- so po ukusu
- semenke po izboru za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi žicom penasto umutite jaja. Onda dodajte jogurt i ulje, pa sve dobro sjedinite.Zasebno pomešajte brašno, griz, so i prašak za pecivo. Sjedinite sa prethodnom smesom pa polako promešajte. Onda dodajte sir u smesu. Zatim izlijte smesu u kalupe za mafine obložene pek papirom,
puneći ih do 2/3 visine. Pospite semenkama. Pecite mafine 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Čačkalicom proverite da li su pečeni.
Možda vas zanima:
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
TIRAMISU MAFINI BOLJI OD KLASIČNIH Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo
Kremasti i lagani, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)