KAČAMAK SA STARE PLANINE Crni luk i sir u spoju ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

belmuž
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g krupnog kukuruznog brašna 
  • 1 l vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g belog sira
  • 2–3 kašike svinjske masti 

Priprema:

Šerpu sa vodom i soli stavite da proključa. Onda polako dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje varjačom. Smanjite temperaturu i kuvajte 20 do 30 minuta, sve dok smesa ne postane gusta. Zagrejte mast u tiganju pa na tome propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Stavite kačamak u duboki tanjir pa pospite mrvljenim sirom i prelijte vrućom mašću s lukom. 

Komentari (0)

Loading