KAČAMAK SA STARE PLANINE Crni luk i sir u spoju ukusa koji se ne zaboravlja
Služite toplo.
Potrebno je:
- 300 g krupnog kukuruznog brašna
- 1 l vode
- 1 ravna kašičica soli
- 2 glavice crnog luka
- 100 g belog sira
- 2–3 kašike svinjske masti
Priprema:
Šerpu sa vodom i soli stavite da proključa. Onda polako dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje varjačom. Smanjite temperaturu i kuvajte 20 do 30 minuta, sve dok smesa ne postane gusta. Zagrejte mast u tiganju pa na tome propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Stavite kačamak u duboki tanjir pa pospite mrvljenim sirom i prelijte vrućom mašću s lukom.
Možda vas zanima:
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
BAKINA PALENTA BUDI NOSTALGIJU Kremasta i zasitna, za doručak koji se pamti
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)