GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 300 g dimljenog pilećeg mesa
- 2 srednje glavice luka
- 2 paradajza
- 100 ml crnog ili belog vina
- 1 paprika
- 500 g belog krompira
- so i biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Operite dobro dimljenu piletinu pa je kratko probarite u vodi. Sačuvajte vodu sa strane. Luk očistite i sitno iseckajte. Prodinstajte ga na malo ulja pa dodajte piletinu i kratko propržite. Prelijte vodom i kuvajte 20 ak minuta. Krompir oljuštite pa iseckajte na kockice i dodajte u čorbu. Kuvajte još 20 ak minuta. Zatim oljuštite paradajz pa ga usitnite u blenderu i dodajte u čorbu. Kuvajte 10 ak minuta. Sipajte vino, pa kuvajte još 10 minuta.Dodajte u čorbu malo vode u kojoj se kuvala dimljena piletina.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
BEGOVA ČORBA Vladarka među čorbama prepuna mesa i povrća, kao stvorena za hladnije dane
Savršena za obične dane, ali i svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)