GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

čorba sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g dimljenog pilećeg mesa
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 paradajza 
  • 100 ml crnog ili belog vina
  • 1 paprika
  • 500 g belog krompira
  • so i biber
  • ulje
  • peršun

Priprema:

Operite dobro dimljenu piletinu pa je kratko probarite u vodi. Sačuvajte vodu sa strane. Luk očistite i sitno iseckajte. Prodinstajte ga na malo ulja pa dodajte piletinu i kratko propržite. Prelijte vodom i kuvajte 20 ak minuta. Krompir oljuštite pa iseckajte na kockice i dodajte u čorbu. Kuvajte još 20 ak minuta. Zatim oljuštite paradajz pa ga usitnite u blenderu i dodajte u čorbu. Kuvajte 10 ak minuta. Sipajte vino, pa kuvajte još 10 minuta.Dodajte u čorbu malo vode u kojoj se kuvala dimljena piletina.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading