GRUŽANSKA KROMPIR ČORBA Recept iz stare Jugoslavije, baš ovakvu je voleo Tito

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, bićete oduševljeni ukusom.

gružanska krompir čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg krompira
  • 200 g crnog luka ili praziluka
  • 100 g slanine
  • 150 g mladog kajmaka
  • 3 dl mleka
  • 30 g masti
  • so
  •  mirođija

Priprema:

Ispržite slaninu sečenu na kockice u šerpi sa svinjskom masti, sa sitno seckanim lukom i 3 l vode ili bujona od supe. Nakon što proključa dodajte seckani krompir veličine zalogaja i kuvajte oko pola sata. Žicom za mućenje sjedinite mleko sa kajmakom pa dodajte u čorbu nekoliko minuta pred kraj. Po potrebi posolite.

Komentari (0)

Loading