LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.

musaka sa paprikama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 crvenih paprika
  • 500 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • biber
  • crvena paprika
  • ulje za prženje

Priprema:

Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na trake. Iseckajte crni i beli luk sitno i propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, so, biber i crvenu papriku, pa propržite dok meso ne bude kuvano. U vatrostalnu posudu poređajte sloj paprika, sloj mesa, pa ponovite dok ne potrošite sve sastojke. U činiji umutite jaja s pavlakom za kuvanje i prelijte preko musake. Narendajte kačkavalj preko. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading