MUSAKA SA PRAZILUKOM RAJ ZA NEPCA Za gurmane i one izbirljive, nećete moći da stanete
Bićete siti satima, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 600 g praziluka
- 800 g krompira
- 2 dl mleka
- 2 jaja
- brašno
- biber
- ulje
- so
- parmezan
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro praziluk pa ga isecite na kolutove i posolite. Zatim zagrejte 8 kašika ulja pa dinstajte dok ne omekša. Opran krompir skuvajte sa ljuskom u vodi. Onda ga oljuštite i isecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom stavite red krompira, pa praziluk pa krompir.Posolite i pobiberite. Zasebno razmutite 2 jaja, pa umešajte kašiku brašna i 2 dl mleka. Pripremljenom smesom prelijte musaku. Poprsakjte kašikom ulja pa narendajte malo sira. Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
SPANAĆ MUSAKA RUČAK ZA ČISTU DESETKU Pola pleha nestane dok trepnete
Kremasta i zasitna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)