MUSAKA SA PRAZILUKOM RAJ ZA NEPCA Za gurmane i one izbirljive, nećete moći da stanete

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Bićete siti satima, a osvaja od prvog zalogaja.

musaka od praziluka
Printscreen

Potrebno je:

  • 600 g praziluka
  • 800 g krompira
  • 2 dl mleka
  • 2 jaja
  • brašno
  • biber
  • ulje
  • so
  • parmezan

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro praziluk pa ga isecite na kolutove i posolite. Zatim zagrejte 8 kašika ulja pa dinstajte dok ne omekša. Opran krompir skuvajte sa ljuskom u vodi. Onda ga oljuštite i isecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom stavite red krompira, pa praziluk pa krompir.Posolite i pobiberite. Zasebno razmutite 2 jaja, pa umešajte kašiku brašna i 2 dl mleka. Pripremljenom smesom prelijte musaku. Poprsakjte kašikom ulja pa narendajte malo sira. Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading