BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kokošjeg ili pilećeg mesa
  • 200 g korenastog povrća ( šargarepa, peršun, celer)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 20 g sušene bamije
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • pola limuna
  • 1 lovorov list
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Operite meso pa ga stavite u lonac i nalijte vode. Posolite i dodajte očišćenu šargarepu, peršun, celer i lovor. Kada se meso skuva, odvojite ga od kostiju i iseckajte na kockice. Procedite supu. Zatim iseckajte i kuvanu šargarepu, peršun i celer. Propržite brašno na zagrejanom maslacu pa zalijte supom i kuvajte 15-ak minuta. Umešajte meso i povrće pa kuvajte. Potom skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Odvojeno skuvajte bamiju u vodi s malo limunovog soka. Ocedite, properite i dodajte u čorbu. U jednoj posudi razmutite žumance sa kajmakom, umešajte ga u čorbu i dodajte limunov sok. Umešajte i malo maslaca pa pobiberite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading