KROASANI SA SIROM NESTAJU U TRENU Savršeni za doručak, nećete moći da stanete

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Mekani i vazdušasti, bićete oduševljeni.

kroasani sa sirom
Printscreen

Potrebno je:
Za testo :

  • 2 jaja
  • 1 belance
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašičice soli
  • 40 g kvasca
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 800 g brašna
  • 1 žumance
  • 3 kašika jogurta
  • 30 g susama
  • 200 g sira
  • 200 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Ostavite 1 žumance za premazivanje kroasana. Jogurt pomešajte sa vodom pa dodajte izmrvljen kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. Viljuškom umutite belanca pa dodajte žumance, ulje, so, nadošli kvasac i umesite glatko testo. Potom ga pokrijte prianjajućom folijom i ostavite na toplom da naraste.Zatim nadošlo eto podelite na 3 dela pa svaki deo na još 6 loptica. Oklagijom rastanjite svaku lopticu pa je premažite omekšalim margarinom. Ređajte jednu na drugu. Šestu nemojte da premazujete. Kesom pokrijte testo pa ostavite 15 minuta da miruje. Oklagijom rastanjite veliki krug pa isecite na 16 delova. Stavite po kašičicu sira na širi deo pa uvijte kroasan. Ređajte kroasane u pleh obložen pek papirom pa pokrijte krpom i ostavite da narastu. Premažite svaki kroasan sa umućenim žumancetom i jogurtom, pa pospite susamom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading