NEODOLJIVI PISTAĆ KREM Savršeno ide uz palačinke i kroasane, prosto miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 150 g oljuštenih pistaća
- 180 ml punomasnog mleka
- 100 g bele čokolade
- 30 g slanog putera
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Kratko prokuvajte pistaće, oko 3 do 4 minuta, da omekšaju.Dobro ih ocedite pa izbrišite čistom kuhinjskom krpom i dobro protrljajte kako biste im skinuli opnicu. Zatim pistaće stavite u blender pa dodajte šećer u prahu i malo mleka. Blendajte oko 5 minuta dok ne dobijete glatku pastu. Belu čokoladu otopite sa puterom i ostatakom mleka, uz povremeno mešanje. Nakon što se skroz otopi, skinite sa vatre. Dodajte pasti od pistaća u blenderu pa sve zajedno izblendajte.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)