PUNJENE PAPRIKE POSNE NA VODI Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Zasitne i preukusne, a posne.
Potrebno je:
- 8 srednjih paprika
- 200 g pirinča
- 1 veća šargarepa
- 1 veći crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- so
- biber
- peršun
- 1, 5 l vode
Priprema:
Prodinstajte crni i beli luk u šerpi na malo vode pa dodajte šargarepu.Kuvajte par minuta pa dodajte pirinač, mlevenu začinsku papriku i paradajz, pa promešajte. Posoliti, pobiberite i dodajte seckani peršun. Pripremljenom smesom napunite paprike pa ih poređajte u šerpu. Prelijte vodom da ogreznu pa kuvajte oko 40 minuta na tihoj vatri, sve pirinač i paprike ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodajte kašiku brašna razmućenu u malo hladne vode za blago zgušnjavanje sosa.
Možda vas zanima:
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)