TORTA ČOKOLADNA CARICA Raskošna poslastica sa 8 kora od koje zastaje dah

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike, nema ko će ostati na samo 1 parčetu.

čokoladna carica torta
Printscreen

Potrebno je:

Za 8 tankih kora:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna

Za fil:

  • 300 g čokolade
  • 10 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g maslaca

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 g maslaca
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaje, šećer i brašno. Testo razvucite na veličinu kalupa i pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na pari umutite sastojke za fil pa dodajte otopljenu čokoladu. Pustite da se smesa ohladi pa dodajte umućen maslac. Kore i celu tortu premažite filom pa je prelijte čokoladnom glazurom. Ukrasite rendanom mlečnom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading