TORTA ČOKOLADNA CARICA Raskošna poslastica sa 8 kora od koje zastaje dah
Savršena za sve svečane prilike, nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
Potrebno je:
Za 8 tankih kora:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
Za fil:
- 300 g čokolade
- 10 jaja
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g maslaca
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje, šećer i brašno. Testo razvucite na veličinu kalupa i pecite 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na pari umutite sastojke za fil pa dodajte otopljenu čokoladu. Pustite da se smesa ohladi pa dodajte umućen maslac. Kore i celu tortu premažite filom pa je prelijte čokoladnom glazurom. Ukrasite rendanom mlečnom čokoladom.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)