TORTA LEDENE KOCKE Lepa, kremasta, sočna i čokoladna, a još bolja od kolača
Preukusna, a nije skupa.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 belanca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 200 ml mleka
Za fil:
- 6 žumanca
- 6 kašika šećera
- 600 ml mleka
- 2 kesice pudinga s ukusom slatke pavlake
- 200 g margarina
- 100 g kokosa
- 200 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u umućena belanca i lagano mutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte mlekom pečenu koru. Zatim pomešajte žumanca, šećerom, mleko i puding pa zakuvajte. Nakon što se fil zgusne skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim sjedinite sa umućenim margarinom pa dodajte kokos i sve izmešajte. Koru premažite filom. Dekorišite tortu umućenim šlagom pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)