TORTA LEDENE KOCKE Lepa, kremasta, sočna i čokoladna, a još bolja od kolača

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Preukusna, a nije skupa.

torta ledene kocke
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru:

  • 6 belanca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 6 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga s ukusom slatke pavlake
  • 200 g margarina
  • 100 g kokosa
  • 200 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u umućena belanca i lagano mutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte mlekom pečenu koru.  Zatim pomešajte žumanca, šećerom, mleko i puding pa zakuvajte. Nakon što se fil zgusne skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim sjedinite sa umućenim margarinom pa dodajte kokos i sve izmešajte. Koru premažite filom. Dekorišite tortu umućenim šlagom pa ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading