FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za svetli krem:
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 200 g skroba / nišeste / gustina
- 1,5 l mleka
- 250 g maslaca
- 200 + 300 ml slatke pavlake
Za žele od višanja:
- 300 g višanja – bilo da su zaleđene ili sveže koristite sve sa sokom
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 50 g skroba / nišeste / gustina
Još:
- 2 smrznuta blok testa ili sveža urolana
Priprema:
Za svetli krem jajima dodajte šećer, umutite, pa dodajte skrobno brašno i oko 200 ml mleka i sve umutite. Ostatak mleka stavite na vatru da provri. Kada mleko provri deo mleka prelijte preko smese od jaja i sve izmešajte, a zatim tu smesu sa jajima vratite u šerpu sa mlekom i na srednjoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni pa razvucite jedno testo na obrnutom plehu od rerne, viljuškom ga izbušite i stavite da se peče 30 minuta. Dok je prvi fil mlak kuvamo žele. Sameljite višnje, dodajte šećer i stavite na vatru. Preko kore stavite 2/3 prvog krema, poravnajte pa staviti žele od višanja. U ostatak svetlog krema dodajte 300 ml slatke pavlake. Krem premažite preko višanja. Izmrvite drugu koricu pa obilno pospite po filu.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA Sočna i osvežavajuća poslastica koja miriše na ljubav
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)