PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Kremaste i sočne, pravićete stalno.

profiterole
Printscreen

Potrebno je:
Za teto:

  • 130 ml vode
  • 40 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 90 g brašna

Za krem:

  • 1 puding od vanile
  • 250 ml mleka
  • 200 ml šlaga

Za preliv:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Skuvajte puding pa ga ostavite da se ohladi. Dodajte čvrsto umućen šlag u njega. U šerpi zagrejte vodu, maslac i so, pa pustite da provri. Onda dodajte brašno i kuvajte smesu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete gustu grudvu testa. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne postane glatko. U špric kesu stavite testo pa na pleh obložen pek papirom istiskujte testo veličine oraha.Pecite profiterole 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Nakon što se ohlade napunite ih kremom od vanile. Zagrejte slatku pavlaku pa u nju izlomite čokoladu. Sve vreme mešajte dok se čokolada na otopi pa time prelijte profiterole.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading