PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za teto:
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- prstohvat soli
- 90 g brašna
Za krem:
- 1 puding od vanile
- 250 ml mleka
- 200 ml šlaga
Za preliv:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Skuvajte puding pa ga ostavite da se ohladi. Dodajte čvrsto umućen šlag u njega. U šerpi zagrejte vodu, maslac i so, pa pustite da provri. Onda dodajte brašno i kuvajte smesu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete gustu grudvu testa. Zatim umešajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne postane glatko. U špric kesu stavite testo pa na pleh obložen pek papirom istiskujte testo veličine oraha.Pecite profiterole 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Nakon što se ohlade napunite ih kremom od vanile. Zagrejte slatku pavlaku pa u nju izlomite čokoladu. Sve vreme mešajte dok se čokolada na otopi pa time prelijte profiterole.
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NEDINE FAŠANSKE KROFNE Mekane, sočne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Pripremite ovo neodoljivo pecivo po receptu Nede Luković Pavić iz Smedereva
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)