ŠEHERZADA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i savršena, za sve svečane prilike.

šeherzada torta
Printscreen

Potrebno je:

  • 600 g keksa
  • 400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 400 ml kisele vode
  • 200 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 1 l mleka
  • 3 kese pudinga od vanile
  • 8 kašika kristal šećera

Priprema:

Skuvajte puding u mleku sa kristal šećerom. Ostavite da se ohladi, uz  povremeno mešanje. Margarin penasto umutite sa prah šećerom pa sjedinite sa hladnim pudingom. Umutite šlag sa kiselom vodom. Zatim ređajte red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Premažite šlagom celu tortu. Ostavite u frižideru da se stegne i omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading