ŠEHERZADA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima
Kremasta i savršena, za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 600 g keksa
- 400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 400 ml kisele vode
- 200 g prah šećera
- 250 g margarina
- 1 l mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvajte puding u mleku sa kristal šećerom. Ostavite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Margarin penasto umutite sa prah šećerom pa sjedinite sa hladnim pudingom. Umutite šlag sa kiselom vodom. Zatim ređajte red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Premažite šlagom celu tortu. Ostavite u frižideru da se stegne i omekša.
Možda vas zanima:
TORTA LENJA ŽENA Može i dete da je napravi, a dostojna i najsvečanije trpeze
Sve se samo ređa, a pomera granice dobrog ukusa.
ŠEHERZADA TORTA Pravi se maltene sama, a ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ŠEHERZADA TORTA Svakim zalogajem budi bajku 1001 noći, a savršena za iznenadne goste
I dupla mera će biti malo.
POSNA SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Svakim zalogajem oduzima dah
Kremasta i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)