PICA PITA Savršen spoj omiljenih jela za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- malo soli
- 1 čaša (od 2dl) jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša brašna
- 1/2 praška za pecivo
I još:
- 500 g kora za pitu
- 200 g šunke
- 200 g sira
- 100 g kačkavalja
- kečap
- origano
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte so, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zatim iseckajte šunku, kačkavalj izrendajte a sir usitnite. kore podelite na 3 dela za 3 rolata, po pet kora po rolatu. Ređajte kora pa 3 kašike fila, pa kora, fil, kečap, kora, sir, šunka, origano, kora, kečap, kačkavalj. Onda urolajte. 3 kašike ostavite sa strane za premazivanje. Poređajte rolate u pleh obložen pek papirom pa svaki premažite kašikom fila i pospite susamom. Pecite pica pitu oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)