CRNOGORSKI SMOČANI KAČAMAK Pravi se oko 50 minuta, a tajna ukusa je u ovome
Po originalnom receptu se udara posebnom drvenom palicom kačamarom ili tucnjem, pa otud naziv smočani.
Potrebno je:
- 2 krompira
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 ravna kašičica soli
- oko 600 ml vode
- 800 dl mleka
- 2 pune kašike starog kajmaka
- 2 kriške prevrelog sira
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na manje komade. Onda ga skuvajte u slanoj vodi. Nakon što provri dodajte kukuruzno brašno, ali nemojte da mešate. Ostavite tako da vri 10 ak minuta. Zatim smanjite temperaturu i ostavite na laganoj vatri oko pola sata i manje, dok tečnost malo ne ispari. Drvenom kašikom dobro „istucite“ smesu da se skroz sjedine krompir i brašno. Onda sklonite sa ringle na par minuta. Zasebno na ringli sjedinite mleko, dodajte kajmak i sir, dok se sve ne otopi. Tome dodajte kačamak pa promešajte i ostavite da provri.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)