POSNA TORTA BELI ANĐEO Gotova dok pristavite kafu, a prepuna rozen kora i bogatog fila
Kremasta i nepečena, uspeće i početnicima.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 200 g bele posne čokolade
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g pečenog mlevenog lešnika
- 1 l biljne posne slatke pavlake
Priprema
Prvo razmutite puding u malo hladnog sojinog mleka. Preostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte puding. Onda skinite sa šporeta i pudingu dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dobro dok se ne otopi, pa pustite da se ohladi. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Onda sjedinite prohlađen puding sa šećerom u prahu, dok ne dobijete penastu masu. Dodajte masi lešnike pa zajedno mutite. Zasebno umutite posnu slatku pavlaku. Na kraju, filujte tortu sledećim redosledom: kora-fil-slatka pavlaka. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal, s tim da poslednje filujete sa slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
BELI ANĐEO TORTA Brza i ukusna poslastica gotova dok pristavite kafu
Kremasta i lagana, gosti će biti oduševljeni.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)