FRAMBOAZ TORTA Savršena za početnika, a prepuna bogatog fila sa čokoladom i malinama

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Raskošna i preukusna, gosti će biti oduševljeni.

framboaz torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g rastopljene crne čokolade

Za fil:

  • 300 g svežih ili zaleđenih malina
  • 200 g crne čokolade
  • 250 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  •  maline
  • rendana crna čokolada 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom.Onda dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte dobro.Zasebno umutite brašno sa praškom za pecivo pa ga dodajte smesi od jaja i šećera. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.  Pecite koru oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Čokoladu otopite na pari pa ostavite da se malo prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Zatim dodajte otopljenu čokoladu pa lagano mešajte dok se ne sjedini. Operite i ocedite maline. Prohlađenu koru podelite na 2 dela. Nanesite polovinu fila na donji deo pa rasporedite maline. Prekrijte drugom korom pa premažite preostalim filom.Tortu dekorišite malinama i rendanom crnom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading