FRAMBOAZ TORTA Savršena za početnika, a prepuna bogatog fila sa čokoladom i malinama
Raskošna i preukusna, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 100 g rastopljene crne čokolade
Za fil:
- 300 g svežih ili zaleđenih malina
- 200 g crne čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- maline
- rendana crna čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom.Onda dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte dobro.Zasebno umutite brašno sa praškom za pecivo pa ga dodajte smesi od jaja i šećera. Sve sastojke dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Čokoladu otopite na pari pa ostavite da se malo prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Zatim dodajte otopljenu čokoladu pa lagano mešajte dok se ne sjedini. Operite i ocedite maline. Prohlađenu koru podelite na 2 dela. Nanesite polovinu fila na donji deo pa rasporedite maline. Prekrijte drugom korom pa premažite preostalim filom.Tortu dekorišite malinama i rendanom crnom čokoladom.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
LINCER TORTA SE NE ODBIJA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
URNEBES TORTA Sa tri vrste fila i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Raskošna poslastica savršena je za svaku svečanu ili slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)