MAĐARSKE PRŽENICE MILUJU NEPCA Ovi sastojci se razlikuju od klasičnih, a totalno dodaju na ukusu
Sočne i slasne, za doručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 10 kriški hleba
- 100 g topljenog sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
Mleko sipajte u veću činiju, a u drugoj umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, a u četvrtu rendani kačkavalj. Hleb prvo umačite u mleko, pa ocedite. Nanesite rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, da dobijete sendvič. Potom ih umačite u brašno, pa umućena jaja. Pržite na dobro zagrejanom ulju, sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite prženice na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
SLATKE PRŽENICE NIKO NE ODBIJA Prave se lako i nisu masne, a svi ih vole
Savršeno idu uz jogurt ili kafu.
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE PRŽENICE Biće sočne i mekane kao duša
Primenite ove trikove i uživajte u savršenim prženicama.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
FRANCUSKE PRŽENICE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane, sočne i jednostavne, polizaćete i tanjir
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)