POSNE PRŽENICE Gotove za 20 minuta, a savršene za doručak ili večeru
Pospite javorovim sirupom ili šećerom u prahu.
Potrebno je:
- 6 kriški hleba
- 200 ml biljnog mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica vanilinog šećera
- prstohvat soli
- ulje
- cimet
- voće
Priprema:
U jednoj velikoj posudi sjedinite biljno mleko, šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i cimet. Umačite kriške hleba u pripremljenu smesu sa mlekom, pa pržite u zagrejanom tiganju na srednjoj temperaturi. Pržite oko 2 do 3 minuta. Zatim izvadite prženice i stavite na papirni ubrus da se ocede od viška ulja.
Možda vas zanima:
PRŽENICE SA SIROM I KOBASICAMA Gotove za 15 minuta, a hrskave i sočne, ovakve do sada niste jeli
Naprave se lako, a pojedu čim se postave.
SLATKE PRŽENICE SA JAGODAMA Specijalitet koji se ne odbija, poćiće vam voda na usta koliko su dobre
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
PRŽENICE SA KOBASICAMA Obrok zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Služite toplo uz kečap ili sos.
NEODOLJIVE POSNE PRŽENICE Jedan sastojak im daje poseban šmek, a savršene uz kafu za doručak
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)