NES TORTA SA ORASIMA Raskošna i prepuna bogatog fila, kao da je upravo izašla iz poslatičarnice
Ako volite slatkiše sa kafom, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je:
- 7 belanaca
- 7 kašike šečera
- 150 gr oraha
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 7 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike vruće vode
- 3 kašičice nes kafe
- 1 vanila
- 250 g margarina
Za šam:
- 100 g šlaga u prahu
- 1,5 dl mleka
- 2 kašičice nes kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šam od belanaca sa prstohvat soli i postepeno dodajte šećer. Onda polako dodajte brašno i na kraju predhodno prepečene i u blenderu sitno seckane orahe. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zasebno penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vruću vodu i tu posudu stavite u veću posudu sa vodom koja vri na šporetu. Sve vreme kuvajte uz mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Zatim sve dobro umutite mikserom. Podelite na dva dela, pa jednom dodajte vanilu a drugom nes kafu rastvorenu sa 2 kašičice vruće vode.Šlag umutite sa mlekom i nes kafom rastvorenom u vrućoj vodi. Podelite pečenu koru uzdužno na tri dela i filujte:prva kora - krem sa vanilom - druga kora - krem sa nes kafom - treća kora - šlag. Preko šlaga nanesite ostatak oraha. Tortu dobro ohladite i poslužite.
Možda vas zanima:
SUPER BRZA KEKS TORTA Gotova dok pristavite kafu, a svi je vole
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)