NES TORTA SA ORASIMA Raskošna i prepuna bogatog fila, kao da je upravo izašla iz poslatičarnice

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite slatkiše sa kafom, ovu tortu ćete obožavati.

nes torta sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 belanaca
  • 7 kašike šečera
  • 150 gr oraha
  • 1 kašika brašna

Za fil:

  • 7 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 kašike vruće vode
  • 3 kašičice nes kafe
  • 1 vanila
  • 250 g margarina

Za šam:

  • 100 g šlaga u prahu
  • 1,5 dl mleka
  • 2 kašičice nes kafe

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šam od belanaca sa prstohvat soli i postepeno dodajte šećer. Onda polako dodajte brašno i na kraju predhodno prepečene i u blenderu sitno seckane orahe. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zasebno penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vruću vodu i tu posudu stavite u veću posudu sa vodom koja vri na šporetu. Sve vreme kuvajte uz mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Zatim sve dobro umutite mikserom. Podelite na dva dela, pa jednom dodajte vanilu a drugom nes kafu rastvorenu sa 2 kašičice vruće vode.Šlag umutite sa mlekom i nes kafom rastvorenom u vrućoj vodi. Podelite pečenu koru uzdužno na tri dela i filujte:prva kora - krem sa vanilom - druga kora - krem sa nes kafom - treća kora - šlag. Preko šlaga nanesite ostatak oraha. Tortu dobro ohladite i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading