KIKIRIKI TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Sa hrskavim korama i sočnim filom, polovina nestane odmah
Bogatog ukusa koji se ne zaboravlja.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 75 g kakao praha
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 240 ml mleka
- 120 ml ulja
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 240 ml vrele vode
Za karamel:
- 200 g šećera
- 90 g putera
- 120 ml pavlake za kuvanje
- prstohvat soli
Za fil i dekoraciju:
- 200 g neslanog kikirikija
- 100 g badema
- 200 g tamne čokolade
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Dva kalupa za tortu obložite pek papirom. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Onda dodajte jaja, mleko, ulje i vanilin ekstrakt. Dobro mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Polako sipajte vrelu vodu u smesu, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Smesu ravnomerno podelite između dva kalupa. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite šećer uz povremeno mešanje, u šerpici na srednjoj temperaturi.Onda umešajte puter i mešajte dok se skroz ne otopi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, mešajući neprestano. Dodajte prstohvat soli. Kuvajte još nekoliko minuta, sve dok se karamel ne zgusne, pa pustite da se ohladi. Otopite tamnu čokoladu na pari. Zasebno umutite pavlaku za šlag pa dodajte otopljenu čokoladu, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Biskvit premažite slojem kramela pa ga pospite kikirikijem i bademima. Stavite drugi biskvit preko prvog. Celu tortu premažite čokoladnim filom.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
LINCER TORTA SE NE ODBIJA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
URNEBES TORTA Sa tri vrste fila i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Raskošna poslastica savršena je za svaku svečanu ili slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)