PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 350 g mlevenog mesa
- 2-3 veće glavice crnog luka
- 1 kašika suvog začina ili samo soli po ukusu
- mleveni biber
- ulje za prženje
- 500 g tankih gotovih kora
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte meso i dinstajte oko 10 minuta. Posolite i pobiberite pa još malo upržite. U jednoj posudi sjedinite kiselu vodu, jogurt i ulje. Podelite kore na tri dela pa ređajte koru po koru u pleh. Zatim nanesite fil, pa opet kore i fil od mesa i na kraju kore. Pitu isecite na kockice pa zalijte jogurtom, uljem i kiselom vodom. Zalijte pitu umućenim jajima. Pecite pitu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite sat vremena.
Možda vas zanima:
ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Brza i slasna, a još bolja od bureka, zaboravićete na pekaru
Služite uz šolju jogurta, za savršen doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)