PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.

prelivena pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 2-3 veće glavice crnog luka
  • 1 kašika suvog začina ili samo soli po ukusu
  • mleveni biber
  • ulje za prženje
  • 500 g tankih gotovih kora

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Propržite sitno seckan crni luk pa dodajte meso i dinstajte oko 10 minuta. Posolite i pobiberite pa još malo upržite. U jednoj posudi sjedinite kiselu vodu, jogurt i ulje. Podelite kore na tri dela pa ređajte koru po koru u pleh. Zatim nanesite fil, pa opet kore i fil od mesa i na kraju kore. Pitu isecite na kockice pa zalijte jogurtom, uljem i kiselom vodom. Zalijte pitu umućenim jajima.  Pecite pitu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite sat vremena.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading