ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg mesa (iseckano na komade)
- 2 šolje seckanog povrća (šargarepa, grašak, krompir)
- 1/2 šolje maslaca
- 1/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/4 kašičice suvog majčine dušice ili majčine dušice po ukusu
- 1/4 kašičice origana
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2/3 šolje mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
Priprema:
U velikoj šerpi rastopite maslac. Dodajte iseckano pileće meso i propržite ga. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, grašak, krompir) i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno, so, biber, začine, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte pileći bujon i mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Uzmite lisnato testo i postavite ga u pleh za pitu. Prelijte pripremljenim filom. Prekrijte pitu drugim slojem lisnatog testa i pritisnite ivice kako biste zatvorili pitu. Napravite nekoliko rezova na vrhu testa kako bi para mogla izlaziti tokom pečenja. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
Možda vas zanima:
PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Brza i slasna, a još bolja od bureka, zaboravićete na pekaru
Služite uz šolju jogurta, za savršen doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)