PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način.

palenta sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanih pečuraka
  • 300 g palente
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  • 1 luk
  • 2 kašike maslaca
  • 1 dl suvog belog vina
  • začini

Priprema:

Na zagrejanom ulju nekoliko minuta dinstajte luk i beli luk, dok ne omekšaju. Zatim im dodajte maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, tamjan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Smanjite vatru, posolite i dinstajte dok gljive ne omekšaju desetak minuta. Pospite peršunom. Palentu skuvajte i pred sam kraj kuvanja umešajte kačkavalj. Pre serviranja umakom prelijte palentu.

 

Komentari (0)

Loading