POSNA PALENTA NA KOJOJ SU ODRASLE GENERACIJE Jeftino jelo iz bakine kuhinje je najzdraviji doručak
Bićete siti satima.
Potrebno je:
- 250 g kukuruznog griza
- 400 ml vode
- kašičica soli
- kašičica posnog margarina
- tucana ljuta začinska paprika
Preliv:
- posni margarin
Priprema:
Sipajte so u šerpu sa vodom pa ostavite da proključa. Onda dodajte margarin i smanjite temperaturu pa polako umešajte kukuruzni griz, uz neprestano mešanje. Zasebno otopite posni margarin i dodajte mlevenu začinsku papriku. Nakon što ulje prestane da pršti skinite sa vatre pa time prelijte posnu palentu.
Možda vas zanima:
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
PALENTA SA PEČURKAMA Kremasta, drugačija, jeftina i zasitna, napravi se za doručak a jede ceo dan
Klasik na drugačiji način.
BAKINA PALENTA BUDI NOSTALGIJU Kremasta i zasitna, za doručak koji se pamti
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)