POSNA VASINA TORTA Ne treba da palite rernu ni šporet, a ukusom rastura
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
- 300 g posnog keksa
- 250 g oraha
- 250 g margarina
- 750 ml biljne slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu + 2 kašike
- 100 g posne čokolade
- 1 pomorandža
Priprema
Izblendajte keks sa 120 g oraha. U zasebnoj posudi pomešajte polovinu mlevenog keksa i polovinu mlevenih oraha. Dodajte pola margarina i 5 kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Ostatak pavlake umutite sa šećerom u prahu. Pomešajte ostatak margarina sa šećerom u prahu i otopljenom čokoladom, pa dobro umutite mikserom. Zatim sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite dobro. Onda umešajte presotale orahe i keks. Dobro promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte.Na kraju nanesite biljnu slatku pavlaku i dekorišite tortu seckanim orasima.
Možda vas zanima:
POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite
Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.
POSNA VASINA TORTA Podjednako ukusna kao originalna, prste da poližete
Ako volite Vasinu tortu ali je vreme posta, imamo rešenje. Napravite posnu Vasinu tortu. Ukus se ne razlikuje, savršena je za slavsku trpezu ili neku svečanost.
VASINA TORTA Iza imena krije priču o najnežnijem mužu, a i dupla mera će biti malo
Savršena za sve svečane prilike.
VASINA TORTA Iza imena krije dirljivu ljubavnu priču, a savršenog ukusa
Vasina torta krije ljubavnu priču iza svog imena. Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)