SELJAČKA PROJA BEZ JAJA I SIRA Starinski recept za predjelo na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 350 – 400 g kukuruznog brašna
- 1 čaša mlake vode
- 1 prašak za pecivo
- so
- mast za podmazivanje tepsije
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U brašno sipajte prašak za pecivo, so i mlaku vodu, da dobijete smesu gušću od one za palačinke. Sipajte smesu u pleh obložen mašću ili pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečenu proju poprskajte vodom, pa prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
DOMAĆE PROJICE SA JOGURTOM SE TOPE U USTIMA A gotove za 10 minuta
Mirisne i sočne, savršene za doručak ili večeru.
PROJA BEZ JAJA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)