SELJAČKA PROJA BEZ JAJA I SIRA Starinski recept za predjelo na kome su odrasle generacije

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Sočna i mekana, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

proja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 – 400 g kukuruznog brašna
  • 1 čaša mlake vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • mast za podmazivanje tepsije

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U brašno sipajte prašak za pecivo, so i mlaku vodu, da dobijete smesu gušću od one za palačinke. Sipajte smesu u pleh obložen mašću ili pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Pečenu proju poprskajte vodom, pa prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading