BRZE KIFLICE BEZ KVASCA Gotove za 20 minuta, a vazdušaste i mekane kao pamuk
Služite tople uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 g soli
- 80 g otopljenog maslaca
- 180 g jogurta
- žumance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo,so, zatim maslac i jogurt. Zamesite testo pa ga razvijte u krug debljine 4–5 mm, secitee na trouglove i punite slanim ili slatkim nadevom po želji.Zatim kiflice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite kiflice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Bolje nego one iz pekare, a biće sveže i nekoliko dana
Sočne i mekane kao duša, pravićete stalno.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
BAKINE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Mirisne i pufnaste, a biće sveže i sutradan
Savršene za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)