PARISKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Za prave ljubitelje čokolade, prepuna kora i kremastog fila

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

pariska torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 50 g kakaoa
  • 100 g oraha
  • 60 g brašna
  • 1 vanil šećer
  • 2 kašike ulja

Za fil

  • 1,5 l slatke pavlake
  • 250 g čokolade
  • 50 g šećera
  • 150 g pečenog samlevenog lešnika

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. U jednoj posudi umutite žumanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer, uz neprestano mućenje. Onda dodajte jedno po jedno jaje. Zatim varjačom polako dodajte kakao, brašno, orahe i vanilin šećer. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Koru presecite poprečno na 3 dela, da dobijete četiri kore. U jednoj šerpi zakuvajte pavlaku, šećer i čokoladu pa kuvajte 5 minuta, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenu smesu ulupajte u šlag. Filom remažite svaku koru pa ih ređajte jednu na drugu. Preostalim filom premažite tortu pa je pospite lešnicima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading