PARISKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Za prave ljubitelje čokolade, prepuna kora i kremastog fila
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 50 g kakaoa
- 100 g oraha
- 60 g brašna
- 1 vanil šećer
- 2 kašike ulja
Za fil
- 1,5 l slatke pavlake
- 250 g čokolade
- 50 g šećera
- 150 g pečenog samlevenog lešnika
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. U jednoj posudi umutite žumanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer, uz neprestano mućenje. Onda dodajte jedno po jedno jaje. Zatim varjačom polako dodajte kakao, brašno, orahe i vanilin šećer. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Koru presecite poprečno na 3 dela, da dobijete četiri kore. U jednoj šerpi zakuvajte pavlaku, šećer i čokoladu pa kuvajte 5 minuta, uz neprestano mešanje. Potom skinite sa ringle i pustite da se prohladi. Prohlađenu smesu ulupajte u šlag. Filom remažite svaku koru pa ih ređajte jednu na drugu. Preostalim filom premažite tortu pa je pospite lešnicima.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
OPERA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica sa kafom koja razvaljuje ukusom
Opera tortu je 1960. godine kreirao poznati francuski šef kuhinje, Lenotre.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)