BAKA MILKINA ŠARLOTA TORTA Harmonija bogatog fila i sočnih piškota u poslastici koja se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

08:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

šarlota sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 pakovanja piškota
  • 3/4 l mleka
  • 1 prašak za čokoladni puding
  • 2 jaja
  • 125 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 75g čokolade za kuvanje
  • 75g seckanog badema
  • 2 kašičice kafe, u prahu
  • malo ruma
  • 7 listova belog želatina
  • 1/4 l slatke pavlake
  • voće po izboru (banane, maline)

Priprema

Izmešajte prašak za puding sa žumancima i malo hladnog mleka. Preostalo mleko stavite da provri sa šećerom i vanilinim šećerom. U tom provrelom mleku sa šećerima otopite čokoladu. Zatim smesi dodajte izmešani puding i kratko prokuvajte. Želatin desetak minuta natopite u hladnu vodu. Zatim dodajte bademe, kafu u prahu i oceđeni želatin prethodnoj smesi. Onda umutite belanca u čvrsti šne i umešajte u kremu. Ostavite da se ohladi. Pre nego se masa spoji sa želatinom, dodajte čvrsto umućenu pavlaku. Tortu pravite u okruglom kalupu za torte. Stavite kalup na tacnu za tortu pa slažite piškote u krug. Ređajte tako dok ne potrošite sve piškote, pa preko stavite krem. Onda tako ponavljajte red piškota pa krem dok ne potrošite sav krem. Ostavite tortu da se stisne pa zatim pažljivo skinite obruč. Ukrasite šarlotu voćem po izboru i umućenom pavlakom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading